پلیمر چیست؟ چگونه از آن استفاده کنیم؟

پلیمر چیست؟ چگونه از آن استفاده کنیم؟

پلیمر چیست؟ چگونه از آن استفاده کنیم؟

پلیمر چیست؟

پاسخ به این سوال که پلیمر به عنوان یک کلمه به چه معناست را می توان به صورت ترکیبی از کلمات لاتین “poly” به معنای بسیاری و “mer” به معنای واحدهای تکراری ارائه داد. پلیمر اغلب مترادف با پلاستیک یا رزین در صنعت مواد شیمیایی ساختمانی استفاده می شود. در واقع پلیمر شامل طیف وسیعی از مواد با خواص گوناگون است. آنها در بسیاری از وسایل خانگی مورد استفاده در زندگی روزمره، لباس، اسباب بازی و مهمتر از همه در مصالح ساختمانی مورد استفاده برای عایق یافت می شوند.

پلیمر یک ترکیب شیمیایی است که مولکول های آن در زنجیره های طولانی و تکرار شونده به هم متصل شده اند. پلیمرها به دلیل ساختار خود دارای خواص منحصر به فردی هستند که می توانند برای مصارف مختلف سازگار شوند. پلیمرها به دو نوع طبیعی و مصنوعی تقسیم می شوند. به عنوان مثال، لاستیک یک ماده پلیمری طبیعی است که هزاران سال است مورد استفاده قرار گرفته است. در نتیجه زنجیره پلیمری مولکولی ایجاد شده توسط طبیعت، دارای کیفیت الاستیک عالی است. 

در دسترس ترین پلیمر طبیعی روی زمین سلولز است، یک ترکیب آلی که در دیواره سلولی گیاهان یافت می شود. سلولز اغلب در تولید موادی مانند محصولات کاغذی و منسوجات استفاده می شود. پلیمرهای مصنوعی یا مصنوعی شامل موادی مانند پلی اتیلن و پلی استایرن، رایج ترین پلاستیک ها در جهان هستند که در بیشتر محصولات یافت می شوند. برخی از پلیمرهای مصنوعی انعطاف پذیر هستند، در حالی که برخی دیگر ساختاری دائمی سفت و سخت دارند. پلیمر نیز مانند رنگ پرایمر بسیار پرکاربرد می باشد. برای مشاهده آموزش زهکشی به مقالات ایزوگام کالا مراجعه کنید.

مطالب مرتبط:  چسباندن ایزوگام روی سیمان

پلیمرها چه ویژگی هایی دارند؟

کارایی مصالحی که باعث افزایش دوام در پروژه های ساختمانی می شود بسیار مهم است. اجزای تشکیل دهنده مواد شیمیایی که باعث افزایش طول عمر ساختمان ها و راحتی فضاهای زندگی می شوند نیز باید در حد کافی باشند. بنابراین، مواد پلیمری با خواص بسیار متفاوت برجسته می شوند. پلیمرهایی که در یک محیط شیمیایی قابل تولید هستند بسته به منطقه مورد استفاده می توانند خواص مطلوبی داشته باشند. 

به لطف این ویژگی‌ها، پلیمرها در برابر ضربه‌های شدیدی که در هنگام استفاده با آن مواجه می‌شوند مقاوم می‌شوند و به یکی از مناسب‌ترین گزینه‌ها برای تولید مواد شیمیایی ساختمانی تبدیل می‌شوند. مصالح ساختمانی مبتنی بر پلیمر که در برابر آب و مواد شیمیایی مقاوم هستند، بسیار محبوب هستند. 

انواع پلیمرها چیست؟

علاوه بر این پرسش که پلیمر چیست و چه ویژگی هایی دارد، موضوع مهم دیگری که باید به آن پاسخ داده شود این است که انواع پلیمرهای موجود در بازار کدامند. پلیمرها به دو دسته اصلی ترموپلاستیک ها و ترموست ها تقسیم می شوند. مهمترین عاملی که بین این انواع پلیمری تفاوت ایجاد می کند واکنش آنها در هنگام مواجهه با گرما است. 

1. ترموپلاستیک ها

ترموپلاستیک ها رزینی هستند که در دمای اتاق جامد هستند اما با حرارت دادن پلاستیک و نرم می شوند. ترموپلاستیک‌ها پس از پردازش، معمولاً با قالب‌گیری تزریقی یا قالب‌گیری دمشی، شکل قالبی را می‌گیرند که به صورت مذاب در آن ریخته می‌شوند و با سرد شدن به شکل دلخواه در می‌آیند. جنبه مهم ترموپلاستیک ها این است که می توان آنها را معکوس کرد، دوباره گرم کرد، دوباره ذوب کرد و دوباره شکل داد. 

مطالب مرتبط:  علل و ترمیم سطح بتن

در حالی که پلیمرهای ترموپلاستیک مزایایی مانند استحکام ضربه ای بالا، انعطاف پذیری، قابلیت تغییر شکل و مقاومت در برابر مواد شیمیایی را ارائه می دهند، اما دارای معایبی مانند نرم شدن و ذوب شدن در دماهای پایین هستند. 

2. ترموست

تفاوت اصلی بین پلیمرهای ترموست و ترموپلاستیک واکنش آنها به گرما است. پلیمرهای ترموپلاستیک با حرارت نرم می شوند و به شکل مایع تبدیل می شوند. بنابراین فرآیند پخت برگشت پذیر است، به این معنی که می توان آنها را دوباره قالب زد و بازیافت کرد. هنگامی که در قالب قرار می گیرد و گرم می شود، ترموست به شکل مشخص جامد می شود، اما این فرآیند انجماد شامل تشکیل پیوندهای خاصی به نام پیوندهای متقاطع است که مولکول ها را در جای خود نگه می دارد و ماهیت اساسی ماده را تغییر می دهد.

به عبارت دیگر، پلیمرهای ترموست ساختاری دارند که از ذوب شدن و قالب گیری مجدد آنها در حین پخت جلوگیری می کند. پس از پخت، در زیر حرارت شکل خود را حفظ می کنند و جامد می مانند. پلیمرهای ترموست در برابر دماهای بالا مقاومت بیشتری دارند، پایداری ابعادی دارند و نمی توان آنها را تغییر شکل داد یا صاف کرد.

زمینه های استفاده از پلیمر

بسیاری از مواد مصنوعی و آلی از جمله پلاستیک، لاستیک، چسب، چسب، فوم، رنگ و درزگیر بر پایه پلیمرها ساخته شده اند. رایج ترین کاربردهای پلیمرها در ساخت و ساز شامل رنگ ها، غشاهای ضد آب، درزگیرها، پوشش های سقف و کف و انواع موادی که فکرش را می کنیم می باشد.

با توسعه هزاران پلیمر در بازار در محیط آزمایشگاهی، محصولات مورد استفاده برای کاربردهای جدید همیشه در حال ظهور هستند. پلیمرها که تقریباً در تمام مواد خانه ها یافت می شوند، به ویژه در عایق رطوبتی موثر هستند. عایق های پایه پلیمری که می توانند بر روی سطوح مختلف مانند پوشش های بتنی، فولادی، آلومینیومی، چوبی و قیر اجرا شوند، عملکرد خود را حتی در دماهای پایین حفظ کنند و مقاومت اسید و باز بالایی دارند، از جمله موارد ضروری هستند.

مطالب مرتبط:  بررسی عایق کاری پی (فونداسیون) ساختمان با قیرگونی یا ایزوگام
پلیمر
پلیمر

چگونه از مواد عایق پلیمری استفاده کنیم؟

مواد عایق بر پایه پلیمر توسط isogamkala در انواع مختلفی ارائه می شود. استفاده از مواد ارائه شده به عنوان پوشش و مایع نیز متفاوت انجام می شود. 

مهم ترین نکته ای که در استفاده از غشای ضد آب قیر اصلاح شده SBS باید در نظر گرفته شود این است که محل اجرا باید عاری از گرد و غبار و کثیفی باشد. در صورت وجود عیوب در سطح، با ملات اصلاح می شوند. سپس روکش قیری با پایه پلیمری بر روی پرایمر غشایی که روی سطح قرار داده شده قرار می گیرد و با استفاده از شعله مشعل به سطح می چسبد. 

شرکت ایزوگام کالا به عنوان شرکت پیشرو ایزوگام در رامسر ، ایزوگام در لاهیجان و ایزوگام در کرج خدمات عایق رطوبتی را با مواد مورد انتخاب شما انجام میدهد.

امتیاز دهید

Contents

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.